speciale-ontruimingen

Speciale ontruimingen

Met grote regelmaat worden wij verzocht (ernstig) vervuilde woningen te ontruimen. Doorgaans komt dit verzoek van naaste familie of bijvoorbeeld een hulpverleningsinstantie. De drempel om zelf de stap naar hulp te zetten is voor veel mensen simpelweg te hoog of de bewoner is overleden waarna de ontstane situatie pas duidelijk is geworden.
 
Vervuiling gaat vaak samen met verzamelwoede. Iets dat als een leuke verzameling begon is na jaren uitgegroeid tot een levensbeheersende en onbewoonbare situatie. Mensen raken hierdoor in een sociaal isolement en de situatie ontwikkeld zich van kwaad tot erger. Dat dit vaker voorkomt als de meeste mensen denken blijkt wel doordat er tegenwoordig zelfs televisieprogramma's op basis  van deze groeiende problematiek worden gemaakt.
 
Schaamte is meestal de reden dat er vaak te laat hulp wordt ingeschakeld. De "Buitenwereld" en zelfs de familie hebben niets in de gaten doordat de schaamte zo groot is dat de persoon in kwestie hier wel voor zorgt. Juist door deze schaamte kan het helpen als een neutrale partij de ontruiming uitvoert in plaats van familie of direct betrokkenen.
 
Doorgaans is er sprake van geestelijke problemen en/of een sociaal isolement. Dit alles vraagt om een discrete en respectvolle aanpak waarmee onze specialisten ruime ervaring hebben. Een goede voorbereiding is bij situaties als deze essentieel om de gehele operatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. In overleg met de betreffende persoon of in veel gevallen de familie/hulpverleningsinstantie bepalen wij de juiste strategie. Wij houden hierbij vanzelfsprekend rekening met de uitzonderlijke omstandigheden.
 
Wellicht bent u op onze website terecht gekomen omdat u zoekt naar een betrouwbare en discrete partij om een speciale ontruiming uit te voeren. Of dit nu voor u zelf is of voor iemand in uw omgeving, wij zijn u graag op professionele en discrete wijze van dienst.
 
Neemt u in dat geval gerust contact met ons op voor een offerte of nadere informatie. Vanzelfsprekend kunt u er op rekenen dat wij uw aanvraag zeer discreet zullen behandelen.
 
Bent u een hulpverleningsinstantie of heeft u op andere wijze professioneel te maken met dit onderwerp en zoekt u hiervoor een geschikte partner? Kijkt u dan ook eens op onze pagina voor Verwijzers of Instanties. Wij maken graag nader kennis met u.
 
specialeontruimingen